Mobiloperatören Tre som profilerar sig som en modern arbetsplats och med det uttalade målet att vara en helt jämställt företag 2025. Ändå är man sämst av de fem storoperatörer som Telekomnyheterna har granskat i en jämförelse. Det mest anmärkningsvärda är att operatörens styrelse uteslutande består av män i åldrarna 44-73 år. Räknar man bort Patricia Industries vd Christian Cederholm blir åldersspannet i styrelsen 62-71 år.
Som om det inte vore nog med det så är bara två av tio personer i operatörens ledningsgrupp kvinnor; HR-chefen Cecilia Eriksson och kundtjänstchefen Silvia Bakir. Av de resterande åtta männen i ledningsgruppen kan man dessutom konstatera att sju stycken, homogent nog, bär skägg på bilderna på bolagets
hemsida. TN: Ni är överlägset sämst när det kommer till jämställdhet, av de storoperatörer som Telekomnyheterna har granskat. Hur ser ni på det?
- Det är vi inte nöjda med och något vi jobbar för att förändra. Jämställdhet står högt på vår strategiska agenda och vi har som mål att vara ett helt jämställt företag 2025. En central del i det ligger i att bryta ner jämställdhetsmålen över hela organisationen. Vi har under de senaste åren sett goda framsteg, vi har till exempel lika stor andel kvinnliga chefer som andel kvinnor totalt på bolaget, och vi fortsätter jobba intensivt för att skapa ett helt jämställt företag till 2025, säger Mårten Lundberg, kommunikationsdirektör på Tre, till Telekomnyheterna.