Bahnhof lämnar IT&Telekomföretagens Telekområd. Detta i protest mot att rådet inte längre driver en linje som tar avstånd från blockering av internetsajter och dels i protest mot att IT&Telekomföretagens näringspolitiska expert Kajsa Frisell lämnar organisationen och att ytterligare två duktiga kvinnliga medarbetare har slutat på kort tid.
"Det är ett strömhopp från en liten och tight organisation", skriver Jon Karlung i ett mejl, som Telekomnyheterna tagit del av, till de övriga medlemmarna i Telekområdet. Och han fortsätter:
"Jag själv är helt säkert en rätt yvig chef på gott och ont. Folk slutar ibland. Men när flera duktiga medarbetare lämnat, då finns det en eld. Det vingklipper rent krasst också rådet framåt. Jag har svårt att se hur vi ska få ut det vi betalar för med tid och pengar."
Jon Karlung är mycket kritisk till att Telekområdet har beslutat att inte driva blockeringsfrågan. Ett val som organisationen har andra medlemmar med en annan inställning.
"Rådet har förvandlats till nåt slags ängslig diskussionsklubb. Det urvattnade och fega, där alla möjliga hänsyn ska tas, och där man vajar som en vindflöjel är inte vår röst. Jag kan väl tolerera detta i en hel del frågor som inte är lika kritiska. Men just när man inte vill ta fighten mot blockering, då har man helt förlorat sitt berättigande. Jag tänkte förstås i denna svåra stund på vad en tidigare ordförande, Mikael von Otter, som var en stor humanist, skulle ha sagt om att rådet gett upp den kanske viktigaste principen för kommunikation. Brevbäraren är inte ansvarig för vad folk skriver i breven", skriver Jon Karlung.
Telekomnyheterna har utan framgång sökt IT&Telekomföretagens förbundsordförande David Mothander för en kommentar till Bahnhofs avhopp.